Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11458/1511
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorDextre Palacios, Nora Manuelaes_PE
dc.contributor.authorMelendez Castillejos, Julio Cesares_PE
dc.contributor.authorOribe Saavedra, Kelly Magnithes_PE
dc.date.accessioned2016-12-20T09:52:52Z
dc.date.available2016-12-20T09:52:52Z
dc.date.issued2014
dc.identifier.citationMelendez-Castillejos, J. C. & Oribe-Saavedra, K. M. (2014). Calidad de servicio al cliente y su incidencia en la rentabilidad de las empresas del rubro restaurantes – pollerías del distrito de Tarapoto. Año 2014. Tesis para optar el grado de Contador Público. Facultad de Ciencias Económicas, Universidad Nacional de San Martín, Tarapoto, Perú.es_PE
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11458/1511
dc.description.abstractThis study "Quality Customer Service and impact on profitability of companies in the category Restaurants - pollerías district of Tarapoto. 2014 "; aims to assess the quality management and customer service as impact on profitability in the said company, to know the level of quality management, customer service and customer perception towards the company; thus counting on 5 dimensions: responsiveness, reliability, security, tangibles and empathy important research which allowed and / or helped the description of the problems. In researching the questionnaire adapted to Servqual method was used to find the perceived quality of care for clients restaurants - pollerías Tarapoto district and interview the Manager and / or Manager of the company for information about your income and expenses averages to obtain an average yield of establishments. Assessment of quality management customer service shows that quality is important for companies that sell services and otherwise provide quality service that could directly affect the profitability of the company.en_US
dc.description.abstractEl presente estudio “Calidad de Servicio al Cliente y su Incidencia en la Rentabilidad de las empresas del rubro restaurantes – pollerías del distrito de Tarapoto. Año 2014”; tiene como finalidad evaluar la gestión de calidad de servicio al cliente y como incide en la rentabilidad en la mencionada empresa, para conocer el nivel de la gestión de calidad de servicio al cliente y su percepción de los clientes hacia la empresa; contando así con 5 dimensiones: capacidad de respuesta, fiabilidad, seguridad, elementos tangibles y empatía importantes en la investigación los cuales permitieron y/o ayudaron a la descripción de los problemas. En la investigación se empleó el cuestionario adaptado al método Servqual para hallar la calidad de atención percibida por los clientes de los restaurantes – pollerías del distrito de Tarapoto y la entrevista al Gerente y/o Administrador de la empresa para obtener información sobre sus ingresos y gastos promedios a fin de obtener una rentabilidad promedio de los establecimientos. La apreciación de la gestión de calidad de servicio al cliente nos muestra que la calidad es importante para las empresas que comercializan servicios y si no brindan servicio de calidad esto podría incidir de manera directa en la rentabilidad de la empresa.es_PE
dc.formatapplication/pdfes_PE
dc.language.isospaes_PE
dc.publisherUniversidad Nacional de San Martín. Fondo Editoriales_PE
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.eses_PE
dc.sourceRepositorio - UNSMes_PE
dc.subjectGestion de calidad de servicio al clientees_ES
dc.subjectServquales_ES
dc.subjectRentabilidades_ES
dc.titleCalidad de servicio al cliente y su incidencia en la rentabilidad de las empresas del rubro restaurantes – pollerías del distrito de Tarapoto. Año 2014.es_PE
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisen_US
thesis.degree.disciplineContabilidades_PE
thesis.degree.grantorUniversidad Nacional de San Martín. Facultad de Ciencias Económicases_PE
thesis.degree.nameContador Públicoes_PE
dc.type.versioninfo:eu-repo/semantics/publishedVersiones_PE
dc.publisher.countryPEes_PE
dc.subject.ocdehttps://purl.org/pe-repo/ocde/ford#5.02.04es_PE
renati.author.dni42970150
renati.author.dni43071610
renati.advisor.orcidhttps://orcid.org/0000-0002-4359-8781es_PE
renati.advisor.dni01110030
renati.typehttps://purl.org/pe-repo/renati/type#tesises_PE
renati.levelhttps://purl.org/pe-repo/renati/nivel#tituloProfesionales_PE
renati.discipline411237es_PE
renati.jurorHidalgo Pozzi, Rossana Herminiaes_PE
renati.jurorCardenas Alayo, Carmen Teodoroes_PE
renati.jurorSaavedra Vela, Ausveres_PE
item.fulltextWith Fulltext-
item.languageiso639-1es-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
item.grantfulltextopen-
item.cerifentitytypePublications-
item.openairetypeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesis-
Appears in Collections:(Br.) Ciencias Contables
Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ITEM@11458-666.pdf2.24 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show simple item record

Google ScholarTM

Check


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons