Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11458/633
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorPelaez Rivera, Jorge Luis
dc.contributor.authorVillalobos Tantalean, Jose Rolando
dc.date.accessioned2016-11-02T19:12:21Z
dc.date.available2016-11-02T19:12:21Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.citationVillalobos-Tantalean, J. R. (2015). Efecto de cuatro cosis de fertilizante orgánico enriquecido con microorganismos (ferti em) en el cultivo de ají pimentón (capsicum annuum L.) variedad california wonder, en el distrito de Lamas. Tesis para optar el grado de Ingeniero Agrónomo. Facultad de Ciencias Agrarias, Universidad Nacional de San Martín, Tarapoto, Perú.es_PE
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11458/633
dc.description.abstractThe effect of four doses of organic fertilizar enriched with microorganisms (ferti em) in growing pepper pepper (capsicum annuum 1) variety california wonder, in the district of Lamas, in order to determine the most effective dose of organic fertilizar was investigated enriched with microorganisms (Ferti EM) on the performance and profitability of growing pepper pepper ( Capsicum annuum L.) cv California Wonder conditions Lamas district. The complete block design was used with 5 treatments Random and 4 blocks, making a total of 20 experimental units. The treatments were 1000, 800, 600, 400 Kg.ha Ferti EM-1 and the control. were evaluated: Plant height (cm), number of flowers per plant (unit), number of fruits per plant (unit), fruit weight (g), fruit diameter (cm), along fruit {cm) and performance {{kg ha-1). With applications from 400-1000 kg ha-1 of Fari EM comparad to tha control, and high positiva correlation ratationships over the long fruit-linear responses were obtained, fruit weight and . Best results yield was 1000 kg ha-1 for Ferti EM (T4), with 21 338.72 kg ha-1 yield 185.7 g of fruít weight, 8.9 cm long with 7 79 cm fruit diameter and 5.16 fruits, B I C of 2.08; .. net profit of S I 9 950.32 Recommending applied dose of 1000 kg ha-1 of organic fertilízer Ferti EM in the cultivation of pepper pepper (Capsicum annuum L.) cv California Wonder conditions Lamas district. Keywords: organic fertilizer; ferti EM; Capsicum annuum; yield.en_US
dc.description.abstractSe investigó el efecto de cuatro dosis de fertilizante orgánico enriquecido con microorganismos (ferti em) en el cultivo de ají pimentón (capsicum annuum 1) variedad california wonder, en el distrito de lamas, con la finalidad de determinar la dosis más eficiente de fertilizante orgánico enriquecido con microorganismos (Ferti EM) en el rendimiento y rentabilidad del cultivo de ají pimentón (Capsicum annuum L.) variedad California Wonder en las condiciones del distrito de Lamas. Se utilizó el Diseño de Bloques Completamente al Azar con 5 tratamientos y 4 bloques, haciendo un total de 20 unidades experimentales. Los tratamientos estudiados fueron 1000, 800, 600, 400 Kg.ha-1 de Ferti EM y el testigo. se evaluaron: Altura de planta (cm), numero de flores por planta (unidad), numero de frutos por planta(unidad), peso de fruto (g}, diámetro de fruto(cm), largo de fruto(cm) y rendimiento((kg.ha-1 ). Con aplicaciones desde 400 hasta 1000 kg.ha-1 de Feri EM en comparación al testigo, se obtuvieron respuestas lineales positivas y altas relaciones de correlación sobre el largo del fruto, el peso del fruto y el rendimiento. Los mejores resultados fue para 1000 kg.ha-1 Ferti EM (T4), con 21 338,72 kg.ha-1 de rendimiento, 185,7 g de peso del fruto; 8,9 cm de largo con 7,79 cm diámetro del fruto y 5, 16 frutos, B/C de 2,08; beneficio neto de SI. 9 950,32. Recomendando aplicar dosis de 1000 kg.ha-1 de abono orgánico Ferti EM en el cultivo de ají pimentón (Capsicum annuum L.) variedad California Wonder en las condiciones del distrito de Lamas. Palabras clave: abono orgánico; ferti EM; Capsicum annuum; rendimiento.es_PE
dc.formatapplication/pdfes_PE
dc.language.isospaes_PE
dc.publisherUniversidad Nacional de San Martín. Fondo Editoriales_PE
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.es*
dc.sourceRepositorio - UNSMes_PE
dc.subjectEfectoes_PE
dc.subjectFertilizantees_PE
dc.titleEfecto de cuatro cosis de fertilizante orgánico enriquecido con microorganismos (ferti em) en el cultivo de ají pimentón (capsicum annuum L.) variedad california wonder, en el distrito de Lamases_PE
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisen_US
thesis.degree.disciplineAgronomíaes_PE
thesis.degree.grantorUniversidad Nacional de San Martín. Facultad de Ciencias Agrariases_PE
thesis.degree.nameIngeniero Agrónomoes_PE
dc.type.versioninfo:eu-repo/semantics/publishedVersiones_PE
dc.publisher.countryPEes_PE
dc.subject.ocdehttps://purl.org/pe-repo/ocde/ford#4.01.06es_PE
renati.author.dnies_PE
renati.advisor.orcidhttps://orcid.org/0000-0002-7316-3973es_PE
renati.advisor.dni00951968es_PE
renati.typehttps://purl.org/pe-repo/renati/type#tesises_PE
renati.levelhttps://purl.org/pe-repo/renati/nivel#tituloProfesionales_PE
renati.discipline811117es_PE
renati.jurorChappa Santa Maria, Cesar Enriquees_PE
renati.jurorTorres Flores, Eliases_PE
renati.jurorCastillo Diaz, Tedyes_PE
item.fulltextWith Fulltext-
item.languageiso639-1es-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
item.grantfulltextopen-
item.cerifentitytypePublications-
item.openairetypeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesis-
Appears in Collections:(Br.) Ciencias Agrarias
Files in This Item:
File Description SizeFormat 
TFCA_35.pdf2.32 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show simple item record

Google ScholarTM

Check


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons