Show simple item record

dc.contributor.advisorPeláez Rivera, Jorge Luís
dc.contributor.authorVillalobos Tantaleán, José Rolando
dc.date.accessioned2016-11-02T19:12:21Z
dc.date.available2016-11-02T19:12:21Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.citationApaes_PE
dc.identifier.otherTFCA_35
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11458/633
dc.description.abstractThe effect of four doses of organic fertilizar enriched with microorganisms (ferti em) in growing pepper pepper (capsicum annuum 1) variety california wonder, in the district of Lamas, in order to determine the most effective dose of organic fertilizar was investigated enriched with microorganisms (Ferti EM) on the performance and profitability of growing pepper pepper ( Capsicum annuum L.) cv California Wonder conditions Lamas district. The complete block design was used with 5 treatments Random and 4 blocks, making a total of 20 experimental units. The treatments were 1000, 800, 600, 400 Kg.ha Ferti EM-1 and the control. were evaluated: Plant height (cm), number of flowers per plant (unit), number of fruits per plant (unit), fruit weight (g), fruit diameter (cm), along fruit {cm) and performance {{kg ha-1). With applications from 400-1000 kg ha-1 of Fari EM comparad to tha control, and high positiva correlation ratationships over the long fruit-linear responses were obtained, fruit weight and . Best results yield was 1000 kg ha-1 for Ferti EM (T4), with 21 338.72 kg ha-1 yield 185.7 g of fruít weight, 8.9 cm long with 7 79 cm fruit diameter and 5.16 fruits, B I C of 2.08; .. net profit of S I 9 950.32 Recommending applied dose of 1000 kg ha-1 of organic fertilízer Ferti EM in the cultivation of pepper pepper (Capsicum annuum L.) cv California Wonder conditions Lamas district. Keywords: organic fertilizer; ferti EM; Capsicum annuum; yield.en_US
dc.description.abstractSe investigó el efecto de cuatro dosis de fertilizante orgánico enriquecido con microorganismos (ferti em) en el cultivo de ají pimentón (capsicum annuum 1) variedad california wonder, en el distrito de lamas, con la finalidad de determinar la dosis más eficiente de fertilizante orgánico enriquecido con microorganismos (Ferti EM) en el rendimiento y rentabilidad del cultivo de ají pimentón (Capsicum annuum L.) variedad California Wonder en las condiciones del distrito de Lamas. Se utilizó el Diseño de Bloques Completamente al Azar con 5 tratamientos y 4 bloques, haciendo un total de 20 unidades experimentales. Los tratamientos estudiados fueron 1000, 800, 600, 400 Kg.ha-1 de Ferti EM y el testigo. se evaluaron: Altura de planta (cm), numero de flores por planta (unidad), numero de frutos por planta(unidad), peso de fruto (g}, diámetro de fruto(cm), largo de fruto(cm) y rendimiento((kg.ha-1 ). Con aplicaciones desde 400 hasta 1000 kg.ha-1 de Feri EM en comparación al testigo, se obtuvieron respuestas lineales positivas y altas relaciones de correlación sobre el largo del fruto, el peso del fruto y el rendimiento. Los mejores resultados fue para 1000 kg.ha-1 Ferti EM (T4), con 21 338,72 kg.ha-1 de rendimiento, 185,7 g de peso del fruto; 8,9 cm de largo con 7,79 cm diámetro del fruto y 5, 16 frutos, B/C de 2,08; beneficio neto de SI. 9 950,32. Recomendando aplicar dosis de 1000 kg.ha-1 de abono orgánico Ferti EM en el cultivo de ají pimentón (Capsicum annuum L.) variedad California Wonder en las condiciones del distrito de Lamas. Palabras clave: abono orgánico; ferti EM; Capsicum annuum; rendimiento.es_PE
dc.description.uriTesises_PE
dc.formatapplication/pdfes_PE
dc.language.isospaes_PE
dc.publisherUniversidad Nacional de San Martínes_PE
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/pe/*
dc.sourceUniversidad Nacional de San Martínes_PE
dc.sourceRepositorio de Tesis – UNSMes_PE
dc.subjectEfectoes_PE
dc.subjectcuatroes_PE
dc.subjectcosises_PE
dc.subjectfertilizantees_PE
dc.subjectorganicoes_PE
dc.subjectenriquecidoes_PE
dc.subjectcones_PE
dc.subjectmicroorganismoses_PE
dc.subjectferties_PE
dc.subjectemes_PE
dc.subjectcultivoes_PE
dc.subjectajíes_PE
dc.subjectpimentónes_PE
dc.subjectcapsicumes_PE
dc.subjectannuumes_PE
dc.subjectvariedades_PE
dc.subjectcaliforniaes_PE
dc.subjectwonderes_PE
dc.subjectdistritoes_PE
dc.subjectLamases_PE
dc.title“Efecto de cuatro cosis de fertilizante organico enriquecido con microorganismos (ferti em) en el cultivo de ají pimentón (capsicum annuum L.) variedad california wonder, en el distrito de Lamas”es_PE
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisen_US
thesis.degree.levelTítulo Profesionales_PE
thesis.degree.disciplineCiencias Agrariases_PE
thesis.degree.grantorUniversidad Nacional de San Martín. Facultad de Ciencias Agrariases_PE
thesis.degree.nameIngeniero Agrónomoes_PE
thesis.degree.programTítulo Profesionales_PE


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess

Indexado por: