Show simple item record

dc.contributor.advisorRíos Ramírez, Julio Armando
dc.contributor.authorSalazar Cubas, Nelly
dc.date.accessioned2016-11-02T19:12:22Z
dc.date.available2016-11-02T19:12:22Z
dc.date.issued2003
dc.identifier.citationApaes_PE
dc.identifier.otherTFCA_38
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11458/636
dc.description.abstractThe present investigation work was executed respectively in the counties of Utcubamba, Bagua and Jaén. Of the departments of Amazons and Cajamarca, having as main objective to determine the adaptability of 6 lines promising of rice in 3 towns of thorny dry forest for that which the design of blocks was used randomized completely with combinad variance analysis, having as materials of study 6 promissory lines and 5 commercial varieties distributed in 3 blocks, and 33 sub parcels for each town. The study material used in the investigation rehearsal Huarangopampa carne from the Experimental Station, likewise a commercial variety coming from the Rice Federation of Colombia (Fedearroz). In the conduction of the experiment, a halftechnological level was used. Carried out the statistical analysis you concluded that the varieties T9 (INIA Bijao 501) and T10 (1 Live) they registered the highest averages for the yield of the grain, while in what concerns to lines T3 (IR69595-9-KKL-4-4-BN-21-1-B) the only line that he/she obtained an acceptable average was.en_US
dc.description.abstractEl presente trabajo de investigación se ejecutó en las provincias de Utcubamba, Bagua y Jaén de los departamentos de Amazonas y Cajamarca respectivamente, teniendo como objetivo principal determinar la adaptabilidad de 6 lineas provisoras de arroz en 3 localidades de bosque seco espinoso para lo cual se utilizó el diseno de bloques completamente randomizados con análisis de varianza combinado, teniendo como materiales de estudio 6 líneas promisorias y 5 variedades comerciales distribuidas en 3 bloques, y 33 sub parcelas para cada localidad. El material de estudio utilizado en el ensayo de investigación provino de la Estación Experimental Huarangopampa, asl mismo una variedad comercial proveniente de la Federación Arrocera de Colombia (Fedearroz). En la conducción del experimento se utilizó un nivel tecnológico medio. Realizado el análisis estadlstico se concluyó que las variedades T9 (INIA Bijao 501) · y T1 O (Moro) registraron los promedios más altos para el rendimiento del grano, mientras que en lo que respecta a lineas T3 (IR69595-9-KKL-4-4-BN-21-1-B) fue la única linea que obtuvo un promedio aceptable.es_PE
dc.description.uriTesises_PE
dc.formatapplication/pdfes_PE
dc.language.isospaes_PE
dc.publisherUniversidad Nacional de San Martínes_PE
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/pe/*
dc.sourceUniversidad Nacional de San Martínes_PE
dc.sourceRepositorio de Tesis – UNSMes_PE
dc.subjectAdaptabilidades_PE
dc.subjectlineases_PE
dc.subjectpromisoriases_PE
dc.subjectvariedadeses_PE
dc.subjectarrozes_PE
dc.subjectoryzaes_PE
dc.subjectsativaes_PE
dc.subjectsistemaes_PE
dc.subjectbajoes_PE
dc.subjectriegoes_PE
dc.subjectparaes_PE
dc.subjectcondicioneses_PE
dc.subjectbosquees_PE
dc.subjectsecoes_PE
dc.subjectespinosoes_PE
dc.subjectJaénes_PE
dc.subjectBaguaes_PE
dc.title“Adaptabilidad de lineas promisorias y variedades de arroz ( oryza sativa L.) en el sistema bajo riego para condiciones de bosque seco espinoso- Jaén y Bagua”es_PE
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisen_US
thesis.degree.levelTítulo Profesionales_PE
thesis.degree.disciplineCiencias Agrariases_PE
thesis.degree.grantorUniversidad Nacional de San Martín. Facultad de Ciencias Agrariases_PE
thesis.degree.nameIngeniero Agrónomoes_PE
thesis.degree.programTítulo Profesionales_PE


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess

Indexado por: