Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11458/72
Title: Determinación de parámetros tecnológicos para obtención de harina de papa aérea (dioscorea bulbifera L.) Ñame Congo
Authors: Martinez Mena, Epifanio Efrain
Cortegana Pizarro, David
Keywords: Determinación
Parámetros
Tecnológicos
Obtención
Harina
Papa
Área
Dioscorea
Bulbifera
Ñame
Congo
Issue Date: 2000
Publisher: Universidad Nacional de San Martín. Fondo Editorial
Source: Cortegana-Pizarro, D. (2000). Determinación de parámetros tecnológicos para obtención de harina de papa aérea (dioscorea bulbifera L.) Ñame Congo. Tesis para optar el grado de Ingeniero Agroindustrial. Facultad de Ingeniería Agroindustrial, Universidad Nacional de San Martín, Tarapoto, Perú.
Abstract: He present work of research is conducted with the purpose of establish them parameters appropriate for the obtaining of flour of Papa air (Dioscorea bulbifera L.) through dried with air hot, using dryer of trays with circulation of air by convection forced and flow parallel. He understood the study of 1a raw material, starch, the process and the final product, making as appropriate physicochemical, rheological assessments, microbiological and sensory. The air Potato tubers (Dioscorea bulbi.fera l.) reported high total carbohydrate content (88.6548% b.s.), starch / "{5 <: OQ59 - _}(
El presente trabajo de investigación se realizó con la finalidad de establecer los parámetros adecuados para la obtención de harina de Papa Aérea (Dioscorea bulbifera L.) mediante secado con aire caliente, empleando secador de bandejas con circulación de aire por convección forzada y flujo paralelo. Comprendió el estudio de 1a materia prima, del almidón, del proceso y del producto final, realizándose según el caso evaluaciones fisico-quimicas, reológicas, microbiológicas y sensoriales. Los tubérculos de Papa Aérea (Dioscorea bulbi.fera L.) reportaron alto contenido de carbohidratos totales (88.6548% b.s.), almidón /"5 <:OQ59- }
URI: http://hdl.handle.net/11458/72
Appears in Collections:(Br.) Ingeniería Agroindustrial

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
21'2'00131.pdf6.15 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record

Google ScholarTM

Check


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons