Show simple item record

dc.contributor.advisorChávez Salazar, Ángel
dc.contributor.authorIsuiza Paredes, Geiner
dc.date.accessioned2016-11-02T19:02:31Z
dc.date.available2016-11-02T19:02:31Z
dc.date.issued2004
dc.identifier.citationApaes_PE
dc.identifier.other21'2'00159
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11458/81
dc.description.abstractThe present work of investigation. Conists of determining the tisioquimicas characteristics of yacón ( Polymnia Sonchifolia Qéllo variety llajun coming from Pomacocha .Amazon. As well as the stiitable parameters of precess and the characterization of the honey . The roots of yacon presented/displayed a vvater cantent : 8S:34% Ash (b.s) 2.25% Protein (b.s) 2.32% Fat (b.s) .1.77%; (b.s) 6.41% and carbohydrates (b.s) 87.24 % reducing 30.14 % saccharose 3.76 and % fructooligasacaridos sugars of 52,65%. The inmersion of yacones was determined : the fol!owing techno!ogical parameters bare must be made to the time of 5 minutes, the time of concentration of the juice of yacon was of 150 minutes unti! reaching 80º' brix . Brix the packagingto 80º C, soon the investment of the packages was made to sterili.ze the covers and cooling to the atmosphere. Reaching a performance on the basis of the raw material ot 5.20%. The honey of yacon presente/displayed a humidity 22.28% ashes 3.34% proteins 2,70% fiber 3.97%, carbohydrates 89.87% sugara reducing 18,82°/c, saccharose 9.52% and fructooligosacaridos 59.54% expreseed ( g/'l 00 g m.s.) .en_US
dc.description.abstractEl presente trabajo de investigación, consiste en áeterrninar ras características físicoquimicas de! yacón (Polymnia sonchifofia) variedad Qé!!o llajum procedente de Pomacocha - Amazonas, así como los parámetros adecuados de proceso y la caracterización de !a miel. Las raíces de yacón presenta un contenido de: Agua 85.34%, Ceniza (b ). ') 25°/ p t ' (.b •. 2 32°/ G~ "' (.b ). 1 77W .S . .:.. _ .•o, ro eina .. S.) . .•a, 'ª"ª .. S. .. , "º•• Fibra (b.s.) 6.41%1 y Carbohidratos (b.s.) 87.24%i, azúcares reductores 30.14~•~, sacarosa 3.76% y fructooligosacaridos de 52.65%~, . Se determinó los parámetros tecnológicos siguientes: la inmersión de íos yacones pelados debe realizarse a una temperatura de 1ooeo C por un tiempo de 5 minutos, el tiempo de concentración del jugo de yacón fue de í 50 minutos hasta alcanzar 80 ºBrix, el envasado a 80ºC, luego se rea.lizó la inversión de los envases para esterilizar las tapas y enfr¡amiento a medio ambiente. ,l\.!canzando un rendimiento en base a la materia prima de 5.20% La miel de yacón presenta un 22.28%de humedad, cernzas 3.34%i, proteínas 2.70%, fibra 3.97~io, carbohídratos füL871}~, azúcares reductores \ 8.82'}í.), sacarosa 9.52~,'Q y fructooligosacaridos 59.54% expresados como (g/100 g m.s.).es_PE
dc.description.uriTesises_PE
dc.formatapplication/pdfes_PE
dc.language.isospaes_PE
dc.publisherUniversidad Nacional de San Martínes_PE
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/pe/*
dc.sourceUniversidad Nacional de San Martínes_PE
dc.sourceRepositorio de Tesis – UNSMes_PE
dc.subjectENSAYOSes_PE
dc.subjectPRELIMINARESes_PE
dc.subjectOBTENCIONes_PE
dc.subjectMIELes_PE
dc.subjectYACÓNes_PE
dc.subjectPOLYMNIAes_PE
dc.subjectSONCHIFOLIAes_PE
dc.subjectCARACTERIZACIONes_PE
dc.title“Ensayos preliminares para la obtención de miel a partir de yacon ( polymnia sonchifolia)y su caracterización”es_PE
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisen_US
thesis.degree.levelTítulo Profesionales_PE
thesis.degree.disciplineIngeniería Agroindustriales_PE
thesis.degree.grantorUniversidad Nacional de San Martin. Facultad de Ingenieria Agroindustriales_PE
thesis.degree.nameIngeniero Agroindustriales_PE
thesis.degree.programTítulo Profesionales_PE


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess

Indexado por: