Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11458/1921
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorMedina Velasquéz, Gisela del Pilar
dc.contributor.authorChujandama Gaviria, Teodosio
dc.contributor.authorMacedo García, Tony Omar
dc.date.accessioned2016-12-20T09:53:55Z
dc.date.available2016-12-20T09:53:55Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.citationApaes_PE
dc.identifier.otherITEM@11458-655.pdf
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11458/1921
dc.description.abstractIn the present investigation, all information necessary and appropriate to show the current situation in which the district is located in Chazuta tourism issues is collected, raising an information closer to reality based on surveys of residents of the district and interviews with the direct actors of tourism in the district to develop. Experiences living communities opted for tourism development, considering it as a core activity, for its favorable income received these receptor sites and how this activity becomes a conduit for social inclusion is described. This research takes as a case study tourism development of cocoa and what their limitations for development in the district of Chazuta, in which it is stated that such limitations are the lack of authorities, limited tourist culture of its people and poor disorganization of cocoa associations; comprobándose by analyzing the tabulation of the results of the surveys in a picture or graphic illustration. Before that problem over a proposal in which the importance of training and awareness among stakeholders in tourism and how to deploy to the estates of cocoa plantations to be eligible to receive domestic and foreign visitors is highlighted arises; for the preparation of this proposal as indirect information sources and websites that mention references to related topics at research was compiled, this research suggests an alternative for tourism in the region San Martin diversifying the tourism product of the region. That is why the need for further investigation of this topic , involving communities and makes witness the importance of handling guidelines for the proper development and how to build a sustainable tourism management in the area of study.en_US
dc.description.abstractEn el presente trabajo de investigación, se recopila toda la información necesaria y conveniente para demostrar la realidad actual en la que se encuentra el distrito de Chazuta en temas turísticos, levantando una información cercana a la realidad a base de encuestas realizadas a los pobladores del distrito y de las entrevistas realizadas a los actores directos del turismo en el distrito para su desarrollo. Se describe las experiencias que vive las comunidades que optaron por el desarrollo turístico, considerándolo así como una actividad central, por sus ingresos favorables que reciben estas localidades receptoras y de cómo esta actividad se convierte en un canalizador para la inclusión social. Esta investigación lleva como objeto de estudio el aprovechamiento turístico del cacao y de cuáles son sus limitaciones para su desarrollo en el distrito de Chazuta, en la que se plantea que dichas limitaciones son el desinterés de las autoridades, la limitada cultura turística de sus pobladores y la deficiente desorganización de las asociaciones de cacao; comprobándose mediante el análisis de la tabulación de los resultados de las encuestas aplicadas en un cuadro o gráfico ilustrativo. Ante dicho problema se plantea una una propuesta en donde se resalta la importancia de capacitar y sensibilizar a los actores involucrados en la actividad turística y de cómo implementar a los fundos de plantaciones de cacao para estar aptos de recibir a los visitantes nacionales y extranjeros; para la elaboración de esta propuesta se recopiló información de fuentes indirectas como páginas de internet y referencias bibliográficas que hace mención a temas relacionados al trabajo de investigación, esta investigación plantea una alternativa para el turismo en la región San Martín diversificando así el producto turístico de la región. Es por ello que la necesidad de ahondar en la investigación de este tema, que involucra comunidades y hace presenciar la importancia de manejar lineamientos para su buen desarrollo y de cómo generar una gestión turística sustentable en la localidad de estudio.es_PE
dc.description.uriTesises_PE
dc.formatapplication/pdfes_PE
dc.language.isospaes_PE
dc.publisherUniversidad Nacional de San Martínes_PE
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/pe/*
dc.sourceUniversidad Nacional de San Martínes_PE
dc.sourceRepositorio de tesis - UNSM-Tes_PE
dc.subjectDesarrollo turísticoes_ES
dc.subjectInclusión sociales_ES
dc.subjectCultura turísticaes_ES
dc.subjectActividad turísticaes_ES
dc.titleFactores Socio-Políticos que limitan el aprovechamiento turístico del Cacao en el distrito de Chazutaes_PE
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisen_US
thesis.degree.levelTítulo Profesionales_PE
thesis.degree.disciplineTurismoes_PE
thesis.degree.grantorUniversidad Nacional de San Martín. Facultad de Ciencias Económicases_PE
thesis.degree.nameLicenciado en Administración en Turismoes_PE
thesis.degree.programTítulo Profesionales_PE
item.fulltextWith Fulltext-
item.languageiso639-1es-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
item.grantfulltextopen-
item.cerifentitytypePublications-
item.openairetypeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesis-
Appears in Collections:(Br.) Administración en Turismo
Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ITEM@11458-655.pdf3.83 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show simple item record

Google ScholarTM

Check


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons