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dc.contributor.advisorAlvarado Ramírez, Jaime Walter
dc.contributor.authorFababa Rios, Dan Stene
dc.date.accessioned2016-11-02T19:11:38Z
dc.date.available2016-11-02T19:11:38Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.citationApaes_PE
dc.identifier.otherTFCA_147
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11458/613
dc.description.abstractDetailed in the following work of study entitled: "Study of Different Doses of Beneficia! Organisms in the Performance of the Cultivation of Common Sean (Phaseolus vulgaris L.) Variety Allpa Sean in Lamas" whose objectives were to evaluate the effect of applications of four doses of beneficia! microorganisms in the crop yield of common bean (Paseolus vulgaris L.) using variety Allpa bean in the town of Lamas, and at the same time to determine the most appropriate dose and its influence on the increase in performance and its economic analysis of the crop. "The Pacific" farm, property of Mr. Jorge Luis Pelaez Rivera, was the place of performance of the investigation, located politically in the district and province of Lamas, San Martin department. We used the Randomized Complete Block Design (RCBD) with six treatments and four blocks. The variables used were: plant height (cm), number of pods per plant, length of the scabbard for plant, diameter of the sheath by plant, seed weight per plant (g), performance kg. ha-1, and economic analysis. The sowing was carried out on August 11 and the harvest on November 11, 2014. The results obtained indicate that the dose of 800 kg. ha-1 of beneficia! microorganisms, turned out to be the treatment that determined the greatest effect on performance and b/c of the cultivation of beans (Phaseolus vulgaris), Allpa bean variety under the edaphoclimatic conditions of the town of Lamas with 3,573.70 kg. ha-1 and with a benefit/cost with 1.18 and a net profit of S /. 267. 78, Nuevos Soles per hectare.en_US
dc.description.abstractSe detalla en el siguiente trabajo de estudio titulado: "Estudio de Diferentes Dosis de Microorganismos Benéficos en el Rendimiento del Cultivo de Frijol (Phaseolus vulgaris L.) Variedad Allpa Poroto en Lamas" cuyos objetivos fue de evaluar el efecto de las aplicaciones de cuatro dosis de microorganismos benéfico en el rendimiento del cultivo del frijol (Paseolus vulgaris L.), usando la variedad Allpa Poroto en la localidad de Lamas, y al mismo tiempo determinar la dosis más adecuada y su influencia en el incremento del rendimiento y su respectivo análisis económico del cultivo. Se desarrolló en el Fundo "El Pacífico" de propiedad del Sr. Jorge Luís Peláez Rivera, ubicado en el distrito y provincia de Lamas. Se empleó el diseño estadístico de bloques completamente al azar (DBCA) con seis tratamientos y cuatro bloques. Las variables empeladas fueron: Altura de planta (cm), número de vainas por planta, longitud de la vaina por planta, diámetro de la vaina por planta, peso de semilla por planta (g), rendimiento kg.ha-1 , y análisis económico. La siembra se efectuó el 11 de Agosto, cosechándose el 11 de Noviembre de 2014. Los resultados obtenidos indican que la dosis de 800 kg.ha-1 de microorganismos benéficos, resultó ser el tratamiento que determinó el mayor efecto en el rendimiento y B/C del cultivo de frijol (Phaseolus vulgaris), variedad Allpa Poroto bajo las condiciones edafoclimáticas de la localidad de Lamas con 3,573. 70 kg.ha-1 y con un Beneficio/Costo con 1.18 y un beneficio neto de SI. 267.78, Nuevos Soles por hectárea.es_PE
dc.description.uriTesises_PE
dc.formatapplication/pdfes_PE
dc.language.isospaes_PE
dc.publisherUniversidad Nacional de San Martínes_PE
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.5/pe/*
dc.sourceUniversidad Nacional de San Martínes_PE
dc.sourceRepositorio de Tesis – UNSMes_PE
dc.subjectEstudioes_PE
dc.subjectdiferenteses_PE
dc.subjectdosises_PE
dc.subjectmicroorganismoses_PE
dc.subjectbenéficoses_PE
dc.subjectrendimientoes_PE
dc.subjectcultivoes_PE
dc.subjectfrijoles_PE
dc.subjectphaseoluses_PE
dc.subjectvulgarises_PE
dc.subjectvariedades_PE
dc.subjectallpaes_PE
dc.subjectporotoes_PE
dc.subjectLamases_PE
dc.title“Estudio de diferentes dosis de microorganismos benéficos en el rendimiento del cultivo de frijol (phaseolus vulgaris L.) variedad allpa poroto en Lamas”es_PE
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisen_US
thesis.degree.levelTítulo Profesionales_PE
thesis.degree.disciplineCiencias Agrariases_PE
thesis.degree.grantorUniversidad Nacional de San Martín. Facultad de Ciencias Agrariases_PE
thesis.degree.nameIngeniero Agrónomoes_PE
thesis.degree.programTítulo Profesionales_PE


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