Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11458/37
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorSalazar Diaz, Juan Jose
dc.contributor.authorAscon Dionico, Gregorio Mayer
dc.date.accessioned2016-11-02T19:02:02Z
dc.date.available2016-11-02T19:02:02Z
dc.date.issued1997
dc.identifier.citationAscon-Dionico, G. M. (1997). Evaluación de los productos obtenidos en la curtación de pieles con corteza de ucshaquiro colorado (Sclerolobuim Paniculatum). Tesis para optar el grado de Ingeniero Agroindustrial. Facultad de Ingeniería Agroindustrial, Universidad Nacional de San Martín, Tarapoto, Perú.es_PE
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11458/37
dc.description.abstractThis paper discusses obtaining sole and leather from skin fresh beef as raw and subjected to different treatments with colorado Ucshaquiro bark (Sclerolobium paniculatum) as tanning, using concentrations of 5, 10 and 20 Kg of crust per each 20 liters of water for each treatment. To the end the trials is submitted to evaluation each an of them samples obtained, and for the interpretation of such results is used the method statistical of DBCR. The sample treated 869 to a pH of 6.0, temperature of 37 ° C and a concentration of 5 kg of bark/20 liter ~ water, in a time of 20 days tanning, has the best characteristics in terms of flexibility and strength for sole, and corresponds to T2; and sample 503, treated at a pH of 3.0, temperature of 32 ° C, at a concentration of 5 Kg of bark/20 litres of water, in a time of 18 days tanning, possesses the best characteristics in terms of color, res...en_US
dc.description.abstractEl presente trabajo trata sobre la obtención de suela y cuero a partir de piel fresca de vacuno como materia prima y sometido a distintos tratamientos con corteza de Ucshaquiro colorado (Sclerolobium paniculatum) como material curtiente, usando concentraciones de 5, 10 y 20 Kg de corteza por cada 20 litros de agua en cada tratamiento. Al finalizar los ensayos se sometieron a evaluación cada una de las muestras obtenidas, y para la interpretación de dichos resultados se utilizó el método estadístico de DBCR. La muestra 869 tratada a un pH de 6.0, temperatura de 37ºC y una concentración de 5 kg de corteza/20 litro~ de agua, en un tiempo de curtido de 20 días, posee las mejores características en cuanto a la flexibilidad y resistencia a la rotura para suela, y corresponde al T2; y la muestra 503, tratada a un pH de 3.0, temperatura de 32ºC, a una concentración de 5 Kg de corteza/20 litros de agua, en un tiempo de curtido de 18 días, posee las mejores características en cuanto a color, resistencia a la rotura y elasticidad y corresponde al T4, para cuero.es_PE
dc.formatapplication/pdfes_PE
dc.language.isospaes_PE
dc.publisherUniversidad Nacional de San Martín. Fondo Editoriales_PE
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.es*
dc.sourceRepositorio - UNSMes_PE
dc.subjectEvaluaciones_PE
dc.subjectProductoses_PE
dc.subjectCurtaciónes_PE
dc.subjectPieleses_PE
dc.subjectCortezaes_PE
dc.subjectUcshaquiroes_PE
dc.subjectColoradoes_PE
dc.subjectSclerolobuimes_PE
dc.subjectPaniculatumes_PE
dc.titleEvaluación de los productos obtenidos en la curtación de pieles con corteza de Ucshaquiro colorado (Sclerolobuim Paniculatum)es_PE
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesisen_US
thesis.degree.disciplineIngeniería Agroindustriales_PE
thesis.degree.grantorUniversidad Nacional de San Martin. Facultad de Ingenieria Agroindustriales_PE
thesis.degree.nameIngeniero Agroindustriales_PE
dc.type.versioninfo:eu-repo/semantics/publishedVersiones_PE
dc.publisher.countryPEes_PE
dc.subject.ocdehttps://purl.org/pe-repo/ocde/ford#2.11.02es_PE
renati.author.dni01074201es_PE
renati.advisor.orcidhttps://orcid.org/0000-0002-4803-7262es_PE
renati.advisor.dni01069977es_PE
renati.typehttps://purl.org/pe-repo/renati/type#tesises_PE
renati.levelhttps://purl.org/pe-repo/renati/nivel#tituloProfesionales_PE
renati.discipline721997es_PE
renati.jurorVasquez Ruiz, Milton Segundoes_PE
renati.jurorLayza Castañeda, Ricardo Raules_PE
renati.jurorQuinteros Garcia, Alfredoes_PE
item.fulltextWith Fulltext-
item.languageiso639-1es-
item.openairecristypehttp://purl.org/coar/resource_type/c_18cf-
item.grantfulltextopen-
item.cerifentitytypePublications-
item.openairetypeinfo:eu-repo/semantics/bachelorThesis-
Appears in Collections:(Br.) Ingeniería Agroindustrial
Files in This Item:
File Description SizeFormat 
21'2'00026.pdf1.83 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show simple item record

Google ScholarTM

Check


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons